Hvad er Instagram, og hvordan kommer du i gang som virksomhed?

aug 13, 2019 Blog

Som virksomhed kan man ikke længere komme udenom at være til stede på de sociale medier. Det er nu ikke længere kun forbeholdt Facebook men også Instagram, som er et stadigt voksende medie, der bliver mere og mere populært at anvende. Ønsker du at fange din målgruppe, bør du derfor også være på Instagram.

Hvad er Instagram?

Instagram er en fotodelingstjeneste, hvor du har mulighed for at tage og dele billeder, forskønne dem og følge andre, som du synes, er interessante eller inspirerende. Inden for social media marketing er Instagram det nye sort – også for virksomheder.

Hvordan kommer du i gang med Instagram?

#1 Gør det klart hvem din målgruppe er

Når du vælger at oprette dig på Instagram, er det naturligvis med et ønske om at tiltrække flere kunder, skabe flere salg, få en øget omsætning og naturligvis udbrede et større kendskab til din virksomhed.

For at du kan gøre alt det, er du nødt til at gøre det klart, hvem din målgruppe er. Dermed kan du lave målrettede opslag og ikke bare spytte tilfældige opslag ud, som ikke er interessante for potentielle kunder.

#2 Skaf følgere og læg godt indhold op 

Når du har fastlagt din målgruppe, er det tid til at gå i gang med at være aktiv på Instagram. Det jeg anbefaler dig at gøre, er:

  • Udnyt først og fremmest dit netværk: Få din familie, venner og bekendte til at følge din virksomhedsprofil.
  • Har du medarbejdere ansat, anbefaler jeg, at du opfordrer dem til at følge virksomhedens Instagram. Det bør du gøre, da det er nemmere at tiltrække følgere, hvis din profil allerede i forvejen har følgere.
  • Gør opmærksom på jeres profil på Instagram på jeres eksisterende kanaler. Forsøg gerne at få allerede eksisterende kunder til at følge jer.
  • Sørg for at bruge gode og relevante hashtags i dine opslag. Relevante hashtags gør det muligt for din målgruppe at finde jer blandt de mange andre profiler og opslag. Du kan bruge helt op til 30 hashtags.
  • Del kun relevant og velovervejet indhold på din profil. Billederne skal være flotte og gerne skabe blikfang ligesom din caption (det skrevne indhold) skal være inspirerende og interessant for din målgruppe.

Held og lykke med at komme i gang på Instagram!

Har du brug for hjælp til indhold, kan du kontakte mig på tekstunivers@gmail.com.