Hvad er en tekstforfatter? Få svaret her!

mar 13, 2020 Blog

Langt de fleste ved godt, hvad en tekstforfatter er. Men det er de færreste, der sådan helt præcist ved, hvad en tekstforfatter laver. Jeg er tekstforfatter og kan give dig svar på begge dele. Så læs endelig med, hvis du fortsat er nysgerrig.

Så hvad er en tekstforfatter?

En tekstforfatter er typisk, ligesom jeg, en person der gennem arbejdserfaring har tilegnet sig gode skriftlige kompetencer. Det er derfor ikke en beskyttet titel – er du god til at skrive og har du arbejde inden for det, kan du derfor kalde dig for tekstforfatter.

MEN, når det så er sagt, skal der meget erfaring og viden til at blive en god tekstforfatter.

Det, der har gjort mig til en god tekstforfatter er:

  • Masser af erhvervserfaring (både som freelance og fastansat)
  • Kurser i skriftlig kommunikation

Jeg er derfor ikke uddannet tekstforfatter. Til gengæld har jeg seks års erfaring inden for SEO-branchen, som har givet mig en del kompetencer og viden på området. Viden, som er svær at tilegne sig selv.

Hvad laver jeg som tekstforfatter?

Hvis du googler “tekstforfatter“, vil der højst sandsynligt dukke mange forskellige bud på tekstforfattere op. Der er autodidakte ligesom jeg, universitetsstuderende, journalister og mange flere.

Som autodidakt med erfaring fra SEO-branchen har jeg valgt at have fokus på tekster, der både tager højde for den besøgende og for søgemaskinerne.

Jeg skriver derfor:

Derudover læser jeg også korrektur på andres tekster. Det kan være alt lige fra en skoleopgave til et online forløb hos en personlig træner. Jeg udfører derfor en længere række af opgaver – jeg keder mig derfor aldrig!

Hvordan vælger du en god tekstforfatter?

Når nu vi er så mange tekstforfattere er spørgsmålet, hvordan man udvælger den rette? Jeg skal naturligvis sige, at jeg er et rigtig godt valg med tanke på min erhvervserfaring og kompetencer. Når det så er sagt, vælger du en ud fra følgende:

  • Hvilke referencer har vedkommende?
  • Har vedkommende en uddannelse?
  • Hvordan er kommunikationen mellem dig og tekstforfatteren?
  • Hvad er priserne?
  • Laver vedkommende rettelser, til du er tilfreds?

Det er altid en god ide at spørge efter referencer, da det er en god måde at vurdere, om skrivestilen og kvaliteten stemmer overens med de forventninger, du har. Derefter kan du vurdere, om prisen og kemien mellem jer er god.

Jeg bliver altid spurgt om pris (som er 30 øre per ord), hvorefter jeg bliver bedt om at sende referencer. Ønsker kunden at gå videre, sender jeg en prøvetekst. Det er meget normal procedure inden for branchen og er også det, der gør det ekstra spændende at få en ny kunde (synes jeg)!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *