3 tips til at skrive en god tekst

aug 8, 2019 Blog

Uanset hvilken branche du er i, får du som virksomhedsejer på et eller andet tidspunkt lyst til at formidle en masse historier om virksomheden og den daglige drift. Det anbefaler jeg også på det kraftigste, at du gør – men hvordan får du lige skrevet den gode tekst? Her kommer tre gode tips, som kan hjælpe dig på vej.

Sådan skriver du en god tekst

1. Hold dig til et enkelt emne

Før du går i gang med at skrive en tekst om dig, din virksomhed, et produkt eller hvad du nu ellers kan komme på, er det vigtigt, at du holder dig til ét emne.

Gør det klart på forhånd hvad teksten skal handle om, og hvad den gerne skal komme ind på. Dermed undgår du at komme ind på for mange emner ad gangen, hvilket for læseren kan virke forvirrende.

2. Vær kortfattet

Fortæl din historie så simpelt som muligt og uden sætninger på fire linjer. Lange forklaringer og lange sætninger keder hurtigt læserne, og det vil du for alt i verden gerne undgå, hvis du vil ud med et budskab.

Når du har skrevet hele teksten, er et godt tip derfor at tjekke den igennem. Er der lange forklaringer og sætninger, der aldrig stopper, bør du bruge tid på at forkorte dem.

3. Hav styr på din tegnsætning

Du har sikkert hørt det før – men den er god nok. Som virksomhedsejer er det vigtigt, at du kender til god og korrekt tegnsætning.

Det er de færreste, der bliver helt færdig med at læse en tekst, hvor kommaerne er blevet sat tilfældigt. Det virker forstyrrende og kan i sidste ende overskygge dit budskab.

Hvis du gerne vil fastholde potentielle kunder på din hjemmeside, er det vigtigt, at du sætter dig ind i korrekt tegnsætning. Det viser troværdighed og overskud, og er med til at styrke din virksomheds brand.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *